Σελίδες

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Περαστικά στον Καρρά της Κροατίας

Λίγες ώρες μετά το νέο θρίαμβο της ομάδας στη Κροατία το SouthWest Paok προσπαθεί να ερμηνεύσει το φαινόμενο ΠΑΟΚ,να απονείμει εύσημα στα παλικάρια που τελικά,όπως σε αυτό εδώ το blog είχαμε προβλέψει,έκλεισαν στόματα και σπίτια. Μια συμβουλή για όλους που ίσως χρειαστεί...Ψάξτε ψυχίατρο γιατί ο Μάκης ο Χάβος θα μας τρελάνει όλους!




Είναι μέρες σαν και αυτή,όπου η περηφάνια που μπορεί να σου δώσει η ομάδα είναι τόσο μεγάλη,που συγκρίνεται με την πρώτη φορά που ζήτησες ραντεβού από κοπέλα και σου έγνεψε καταφατικά.θυμήσου το...Για τέτοιο πράγμα μιλάω! Βέβαια σε αυτή τη θέση δεν μας στέλνει πρώτη φορά η ομάδα.. Κων/πολη,Λονδίνο κ.α. μας έχουν εκπαιδεύσει.. Ας έρθουμε στο παρόν. Τι κατάφερε τελικά ο ΠΑΟΚ χθες(15-12-2010) και παραμιλάμε σήμερα? Η ομάδα μπήκε σε έναν αγώνα-τελικό,αφού πρώτα οι φασίστες ντόπιοι βλάχοι είχαν κάψει ένα πούλμαν με VIP φίλους του ΠΑΟΚ,ενώ παίκτες και προπονητής(ναι,καλά κατάλαβες αυτού που μοιάζει σαν τον Καρρά αδύνατο...) της Ντιναμό έλεγαν εδώ και περίπου ένα μήνα το πόσο καλύτεροι είναι και σινάμα το πόσο κατώτερη είναι η ομάδα της Θεσ/νίκης.. Τώρα που το σκέφτομαι, έκαναν ακριβώς αυτό που αρμόζει στο επίπεδο της ομάδας τους..Κέρδισαν (μόνο) στις δηλώσεις! Από την άλλη ο ΠΑΟΚ,ούτε δηλώσεις έκανε,ούτε-καλώς ή κακώς- είχε το κόσμο του. Η σύγχρονη ευρωπαϊκή ομάδα μπαίνει στο γήπεδο,παίρνει παλικαρίσια την πρόκριση, σας κλείνει τα σπίτια,γυρνάει Θεσσαλονίκη και περιμένει τον αντίπαλο της επόμενης φάσης.

Ας δούμε και λίγο αγωνιστικά πως το κατάφερε αυτό..Ο Χάβος λόγο των συνθηκών, δεν μπορούσε να κάνει καμία έκπληξη όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα. Κατέβασε ένα σχήμα όπου δέκα αμύνονταν πίσω από τη μπάλα,κλείνοντας καλά τον άξονα,μιας και ήξερε ότι από κει θα επιτεθούν κατά κύματα οι Κροάτες. Σαν αποτέλεσμα ήταν οι της Ντιναμό να μην βρίσκουν διαδρόμους,υποχρεώνοντάς τους να πέφτουν στα πλάγια και με γιόμες να προσπαθούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις. Η άμυνα ήταν εκεί και ήταν για σεμινάριο. Όπως και το κεφάλι του Τσιρίλο ήταν εκεί,ο οποίος απομάκρυνε αμέτρητες φορές με αυτό τον τρόπο.. Η ομάδα περίμενε να χτυπήσει στη κόντρα και στη φάση του 59' τα κατάφερε με έξοχο συνδυασμό των δυο επιθετικών της. Κλάους κερνάει,Σάλπι πίνει και περαστικά Καρρά της Κροατίας... Κάπου εκεί η (ά)σεμνη τελετή έλαβε τέλος. Ίσως κάποιοι να προβληματίστηκαν με την εικόνα της ομάδας κυρίως στο πρώτο μέρος. Ο αγώνας όμως,δεν δέχεται κριτική λόγο του χαρακτήρα που είχε. Εκ του αποτελέσματος εκτιμάτε σαν στήσιμο,ως άκρως επιτυχημένο.

Μετά από όλο αυτό το χαμό και αφού ο θρίαμβος είναι γεγονός,πρέπει να επιστρέψουμε σε ρυθμούς Ελλάδας Πριν από αυτό όμως ο ΠΑΟΚ μόνο κέρδη έχει να μετρήσει μετά την Κροατία... Κέρδη οικονομικά,μιας και το ταμείο του θα είναι +2 εκ. ευρώ από την πρόκριση,+ τα τηλεοπτικά από τουλάχιστον έναν αγώνα,+ ένα σίγουρο sold out,+ κάποιες έξτρα χορηγίες. Κέρδος επίσης είναι και το ότι ο ΠΑΟΚ θα παίζει άνοιξη στην Ευρώπη,κάτι το οποίο είναι καλό για το πρεστίζ της ομάδας,αλλά και την ψυχολογία της. Βέβαια μην λησμονούμε οτι ένας από τους τρεις στόχους έχει ήδη εκπληρωθεί,αυτός της καλής πορείας στην Ευρώπη. Εκτός και αν ο Χάβος μας στείλει ομαδικά στο ψυχίατρο και τότε τα λέμε στους 16.!! Όσο για τα εν χώρια,μένουν δυο ματς για να κλείσει το έτος. Με Κέρκυρα και ΠΑΣ. Δυο παιχνίδια που αν η ομάδα είναι σοβαρή, δεν τη φοβάμαι.

1 σχόλιο: