Σελίδες

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αντελίνο και φύγαμε για Ζάγκρεπ

"To get the job done" λένε οι Αμερικάνοι. Αυτό είχε στο μυαλό της η ομάδα παίρνοντας μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Ηρακλή. Ο ΠΑΟΚ διατηρείτε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς,περιμένοντας στραβοπάτημα ολυμπιακού και παναθηναϊκού αύριο,ώστε να μειώσει την διαφορά από την κορυφή. Την επόμενη αγωνιστική(18-19/12/2010),τελευταία του πρώτου γύρου και "παραμονές" Χριστουγέννων,η ομάδα παίζει εκτός έδρας στην Κέρκυρα,αντιμετωπίζοντας τη τοπική ομάδα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με το σύνηθες 4-2-3-1. Ο Κώστας Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια,Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σακελλαρίου στην άμυνα,Βιτόλο και Γκαρσία αμυντικά χαφ, με τον Φωτάκη μπροστά τους, τον Σαλπιγγίδη δεξιά,Βιεϊρίνια αριστερά και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης. Την ενδεκάδα που κατέβασε ο Χάβος,θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ανάγκης λόγο των απουσιών των Μουσλίμοβιτς, Μπουσαϊντί, Μαλεζά, Ζουέλα, Ίβιτς. Στον πάγκο ήταν οι Κρέσιτς, Σαβίνι, Φιλομένο, Παπάζογλου, Ελ Ζαρ, Κριστιάνο, Λίνο και Μπαλάφας. Εκτός αποστολής έμεινε ο Κουτσιανικούλης.

Η εικόνα του αγώνα
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε σαν σίφουνας κάνοντας γρήγορα γρήγορα τρεις κλασσικές ευκαιρίες σε ένα λεπτό. Τις δύο με τον μικρό,τον Αθανασιάδη ο οποίος είχε πάρα πολύ καλές τοποθετήσεις. Βάση αυτής της εικόνας το γκολ δεν άργησε να έρθει και έτσι στο 11' ο Βιερίνια με καταπληκτικό αριστερό,δέκα μέτρα έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 16' μέτρησε την τρίτη κλασσική ευκαιρία και πάλι με τον Αθανασιάδη. Από το 22' και μετά ο ρυθμός έπεσε και ο Ηρακλής προσπάθησε να βγει μπροστά με ελαφρά,αλλά ανούσια κατοχή. Από αυτό το σημείο μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου,ο αγώνας κύλησε χώρις κάτι το ιδιαίτερο με εξαίρεση τη φάση του 33' με καλό σουτ του Τσιρίλο. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος με καλή κυκλοφορία της μπάλας ,κατοχή και σωστή αλληλοκάλυψη.
Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες και των δύο ομάδων μπήκαν φανερά επηρεασμένοι από το πάρα πολύ κρύο. Στο 50' ο Σταθόπουλος του συνδέσμου Αχαΐας,αρνήθηκε πεντακάθαρη δεύτερη κίτρινη στον Γιάκομπ. Στο μεταξύ ο ρυθμός ήταν αρκετά πεσμένος. Στο 67' είχαμε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ όπου ο Σαβίνι πήρε τη θέση του Λευτέρη Σακελλαρίου,λόγο μιας ενόχλησης του δεύτερου στον αχίλλειο τένοντα. Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα σουτ του Φωτάκη στο 73'. Από κει και έπειτα οι παίκτες του Ηρακλή έκαναν πολύ νευρικό παιχνίδι με πολλά φάουλ. Στο 80' ο Κριστιάνο πήρε την θέση του Βιερίνια και στο 86' ο Φιλομένο την θέση του μαχητικού,αλλά και σήμερα άσφαιρου Σαλπιγγίδη.
Στα ευχάριστα του παιχνιδιού,η επάνοδος του Μίρο Σνάουτσνερ και του Μίρκο Σαβίνι που τόσο έλειψαν και για ακόμα ένα παιχνίδι η καταπληκτική εμφάνιση του Αθανασιάδη.
Συμπερασματικά η ομάδα πήρε μια εύκολη νίκη,σε συνδυασμό με καλή εμφάνιση,απέναντι στον Ηρακλή που τα τελευταία χρόνια του έχει πάρει τον αέρα.. Φυσικά ο ΛΑΟΣ έκανε ξανά με συνέπεια το χρέος του κάτω από αντίξοες καιρικά συνθήκες.

Από δω και πέρα,τεχνική ηγεσία και παίχτες,είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν πίσω τη νίκη,να κρατήσουν τους 3 βαθμούς και να επικεντρωθούν στο υψηλής σημασίας παιχνίδι με την Ντιναμό,μεσοβδόμαδα στο Ζάγκρεπ. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ μόνο κέρδη έχει από πιθανή πρόκριση. Βέβαια το SouthWest Paok θα αναφερθεί εκτενέστερα σε αυτόν τον αγώνα-τελικό τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου