Σελίδες

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Χωρίς τίτλο

Είμαι τόσο κουρασμένος από τη μέρα, αλλά και γενικά που λέω να γράψω τίποτα... Εξάλλου στην ελλάδα ζούμε, από θέματα άλλο τίποτα! Βέβαια, όπως έγραψε και σε προηγούμενο σχόλιό του ο συνεργάτης,
αλλά κυρίως φίλος, Π.Κανελλόπουλος σε αυτή εδώ την διαδικτυακή γωνιά -αλλά και σε αυτή που έρχεται- πρέπει να έχουμε κάτι να πούμε για να μιλήσουμε....


Η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια που δεν μου επιτρέπει να έχω κατά τη διάρκεια της μέρας, πλήρη ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην ομάδα. Επιστρέφοντας λοιπόν, προσπαθώ να διαβάσω τα πάντα, ώστε η εικόνα που θα δημιουργήσω να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη. Και για αυτό ακριβώς θα μιλήσω. Για την εικόνα που σχηματίζω τις τελευταίες μέρες από γύρω γύρω.


Ξεκινώντας την προσπάθεια της στοίχισις της σκέψης μου, να αναφέρω μιαν αίσθηση που έχω. Παρατηρώ, από διάφορες τάσεις την αλλαγή στάσης απέναντι στην ομάδα. Δηλαδή αυτοί που έβαλαν κατά του Ζαγοράκη να μαζεύονται (μάλλον λόγο της τεράστιας "παντόφλας" που έφαγαν από την πλειοψηφία) και οι "άλλοι" που πάντα τον υπερασπίζονταν, να σκληραίνουν τη στάση τους απέναντί του ζητώντας αυτά που οι πρώτοι τόσο καιρό φώναζαν...(τα αυτονόητα δηλαδή) "Τι σου είναι ο άνθρωπος!"
Μάλλον κάπου εδώ, πρέπει να τονίσω πως αυτή η "πένα" δεν έχει καμία διάθεση να αναπαράγει διχασμούς, τάσεις, αντιπολιτεύσεις κτλ.. Συνεχίζουμε λοιπόν...


Κάπου διάβασα πως τελικά ο Μάκης ο Χάβος δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ. Πριν λίγο καιρό οι ίδιοι έλεγαν πως ο οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του δεν θα μπορούσε να καταφέρει τίποτα παραπάνω. Τώρα δεν μας κάνει!!!

Άλλοι είπαν πως ο Ζαγοράκης δεν μπορεί άλλο, κουράστηκε, έπιασε ταβάνι... Μετά την ανακοίνωσή του, οι ίδιοι είναι σίγουροι πως θα μάθει από τα λάθη του..! Τελικά το ταβάνι είναι ακόμα ψηλότερα!

Κάποιοι τρίτοι μόλις πριν λίγες μέρες έκραζαν τους "άλλους", γιατί οι "άλλοι" ήθελαν την "Μικράς Ασίας" να μην έχει "χαμηλά την μπάλα" και να τα χώνει με το παραμικρό παντού. Αυτοί οι ίδιοι σήμερα κράζουν την "Μικράς Ασίας" που δεν "σηκώνει την μπάλα"...


Από τέτοια παραδείγματα θα μπορούσα να γράφω μέχρι τα πλέι όφ... Πραγματικά δεν πιστεύω πως για αυτά τα δείγματα φταίει το "δοκάρι και έξω". Είναι κάτι το οποίο, κατά την άποψή μου, είναι βαθιά ριζωμένο στην κουλτούρα του έλληνα φίλαθλου-οπαδού, ευρύτερα δηλαδή. Όσο για τα του οίκου μας -αφήνοντας τους άλλους οπαδούς στη μιζέρια τους- πρέπει ακριβώς αυτό να κάνουμε. Να αφήσουμε στην άκρη την μιζέρια μας. Να εξωτερικεύσουμε παραγωγικά την ενέργεια που σπαταλάμε στη βουλιμική εσωστρέφειά μας. Να δώσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, την αγάπη που έχουμε στην ομάδα. Μόνο έτσι και με υπομονή θα πάει μπροστά αυτό το κίνημα που λέγεται ΠΑΟΚ.


Τέλος, θα προσθέσω κάτι ακόμα. Όσοι δεν ξέρουν το τι θέλουν από τον ΠΑΟΚ του 2011 θα ήταν καλύτερα να μην αναμασάνε σκέψεις και πρακτικές περασμένων εποχών. Εκθέτουν τους εαυτούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου