Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Δηλαδή τι περιμένατε;

‘Εφυγα απογοητευμένος στο 86’ αποδίδοντας το αποτέλεσμα στο ακατανόητο του ποδοσφαίρου. Η ομάδα ήταν πλήρης, με ανεβασμένη ψυχολογία, πίεζε, μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει στο β’ μέρος
και απο στημένη φάση ενας 40χρονος δίμετρος σεντερ μπάκ βάζει γκόλ με γυριστή κεφαλιά ψαράκι. Κατθανε Τραιανε ουκ εις τον Όλυμπο αναβήσει!!

Οταν συντονίστηκα και πάλι με τα γεγονότα είδα οτι για ακόμα μια φορά φέτος ο Ελληνας δεν είναι φτιαγμένος για θεατής αλλά πρέπει να συμμετέχει και να επιβάλει την ροή των πραγμάτων.

Υπο κανονικές συνθήκες τα γεγονότα θα με έθλιβαν. Αν δηλαδή ο ΠΣΑΤ ειχε πραγματοποιήσει την απειλή του στις αρχές τις σαιζόν και ειχε απόσχει απο τους αγώνες. Αν δεν υπήρχαν σύνδεσμοι οργανωμένων που να αποτελούν τεκέδες και εν δυναμει ιδιωτικους στρατους παραγόντων που θα έπρεπε να είναι στην φυλακή. Αν οι ΠΑΕ (η οποιαδήποτε αθλητική εταιρία) ενδιαφερόταν για την ασφάλεια των φιλάθλων και των ακριβοπληρωμένων άσων τους και φρόντιζαν να μην περνάν στο γήπεδο κάθε λογής πολεμοφόδια.

Αλλα τίποτα απ’ολα αύτα δέν συμβαίνει. Η αλήθεια ειναι οτι το εργοστάσιο ποδοσφαίρου οπώς εγραφε και ο John King αποτέλει μια καλολαδωμένη μήχανη απο την οποία κονομάνε παίχτες, παράγοντές και κυρίως δημοσιογράφοι οι οποίοι φροντίζουν να συντηρούν την φουσκα που απέκτησε μορφή στην δεκαετία του ’70. Οι τελευταίοι ταίζουν αφιδως το κοινο απο ιστορίες για αστεγους απο τις παραγκουπολεις του Ριο που ερίζουν για την διαδοχή του Πελε εώς σούπερ σταρ καραφλούς διαιτητες που καθήλωνουν τους Καραβούτες με την δύναμη του βλέμματος. Το όλο οικοδόμημα φροντίζει βέβαια να συντηρεί αμεσα ή εμμεσα το φιλοθεάμων κοινο. 

Στην Ελλάδα η εξίσωση λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με το κράτος όμως να έχει αναλάβει την χρηματοδότηση των ΠΑΕ καθώς η πλατιά μαζα των φιλάθλων δεν τσιμπάει πλέον. Η είδηση που έσκασε μύτη πρίν τα αποψινα επεισόδια είναι οτι αρκετές ομάδες-αναμεσά τους και ο ΠΑΟΚ- δεν πλήρουν τις οικονομικές προϋποθέσεις για την συμμετοχή τους στις διοργανώσεις τις επομένης χρονιάς. 

Εαν το κράτος λοιπον παρέμβει και πάλι για να χρηματοδοτήσει το τσίρκο που είδαμε (και) απόψε θα κανω και εγω ντου. Ελπίζω να εχω μαζί μου και όλους τους ανεργους, αυτοαπασχολούμενους, απλήρωτους φιλους και συντρόφους μου.

Υ.Γ 1. ΠΑΟΚ δεν είναι τα χαμένα κορμιά που κάναν το ντου χωρίς καν να ξέρουν το γιατί!

Υ.Γ. Θοδωρε απ’οτι διαβάζω εισαι απογοητευμένος απο την συμπεριφορά του κοσμου και μάλλον θα παραιτηθείς. Ας προσεχες οταν εκανες προνομιακό συνομιλητή σου τον καθε καμμένο.

Παναγιώτης Κανελλόπουλος

2 σχόλια: