Σελίδες

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πάμε πλατεία ?

Μήπως ήρθε η ώρα να πάμε πλατεία, όχι με την έννοια του Λαζόπουλου αλλά με την ενεργητική πολιτική έννοια. Μόνο και μόνο η παρουσία είναι πολιτική ενέργεια και ευτυχώς δεν υπάρχουν ταμπέλες στις τελευταίες συγκεντρώσεις που γίνονται πανελλαδικά.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στον κ. Παπαχελά απλά και ψυχρά συμφωνεί ότι το μνημόνιο δεν βοήθησε να λυθεί το πρόβλημα και τώρα θέλει "άμεσες" αποκρατικοποιήσεις. Εάν κοιτάξει κανείς τα νούμερα προσεκτικά, θα δει ότι μια τέτοια κίνηση δεν βοηθάει καθόλου στο χρέος σε βάθος χρόνου. Οι μόνοι που θα επωφεληθούν είναι οι ξένοι επενδυτές όπου θα αγοράσουν όλες τις κρατικές υπηρεσίες που πληρώναμε τόσα χρόνια με τους φόρους, για ψίχουλα. Ενδεικτικά, ο "αξιόπιστος" οίκος αξιολόγησης Fitch, υποβάθμισε τον ΟΤΕ (πηγή).
Η μέθοδος είναι πάντα η ίδια, παρουσιάζουν την υπηρεσία σαν ζημιογόνα, υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητά της και μετά την αγοράζουν πολύ φθηνά. Ο κ. Παπακωνσταντίνου προχώρησε παραπέρα, λέγοντας χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι (πηγή) :

"Χωρίς την εκταμίευση της 5ης δόσης τον Ιούνιο, η χώρα θα πάει σε στάση πληρωμών, δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, η χώρα «κατεβάζει ρολά»"

Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος! Όταν υπέγραφε την δανειακή σύμβαση, ήξερε τι έκανε και τώρα αποποιείται των ευθυνών, παρόλο που είναι ο πλέον αρμόδιος για την κατάσταση : υπουργός οικονομίας. Στην κατάσταση που είμαστε πρέπει να λέμε και τα αυτονόητα. Μην ξεχνάτε την θέση του κυρίου στην υπόθεση των swaps (δούλευε για την φίρμα).

Ο κ. Σαμαράς αποδείχτηκε πολύ μικρός, όχι μόνο στην περίπτωση της συναίνεσης αλλά και σαν αντιπολίτευση. Πορεύεται στην ίδια κατεύθυνση με τον πρωθυπουργό. Η τωρινή κατάσταση για μια υγιή αντιπολίτευση είναι ιδανική, όχι όμως εάν δεν το επιθυμεί όμως ο ίδιος ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παπούλιας είναι ένας συμπαθητικός γεράκος για να τον βλέπεις και να τον χαιρετάς στο μανάβικο, δεν κάνει όμως για πρόεδρος της Δημοκρατίας (ο τίτλος του πέφτει πάρα πολύς) και θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί έχοντας τεράστιο μέρος ευθύνης. Διαβάζοντας άρθρο της Ελευθεροτυπίας για την αποζημίωση που παίρνουν οι πρόεδροι της Δημοκρατίας (λέμε τώρα)
είναι λογικό να μην βγάζει άχνα. Πόσοι γνωρίζουν ότι παίρνει 1.000 ευρώ την ημέρα ?

Ήρθε η ώρα να γίνουμε ενεργητικοί, όχι μόνο για την πάρτη μας αλλά για τα παιδιά μας και για την Ελλάδα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας που θα χρωστάνε με το που γεννηθούν και θα αντικρύσουν ένα κόσμο πολύ διαφορετικό από ότι έχει ονειρευτεί ο καθένας μας. Αντί να κοιτάζουμε πως θα επιβιώσουμε μέσα στο χάος, ας βάλει ο καθένας ένα λιθαράκι προς το γενικό καλό. Η παρουσία του καθενός μας σε μια πλατεία για μια ειρηνική, χωρίς ταμπέλες διαδήλωση είναι ο πιο απλός τρόπος πολιτικής έκφρασης. Ας βγούμε επιτέλους από το εγώ και ας πάμε στο εμείς.

Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ που ΔΕΝ θεώρησαν σημαντικό γεγονός την ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων αγανακτησμένων ανθρώπων.
Ευχαριστούμε τους εργατοπατέρες συνδικαλιστές που κρύβονται πολύ καλά αυτόν το καιρό.
Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του ΣΕΒ για τις δηλώσεις περί δημοψηφίσματος.
Ευχαριστούμε την κ. Δαμανάκη για την τελευταία της δήλωση : είτε τα βρίσκουμε με τους δανειστές είτε γυρνάμε στη δραχμή.
Ευχαριστούμε τον ανύπακτο πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου.

Πραγματικό ευχαριστώ τους Ισπανούς που μας ξύπνησαν από τον λήθαργο και
στο διαδίκτυο για την προσφορά δημοκρατίας σε καιρούς χούντας.

Υ.Γ
Δεν θα περάσει το δικό τους !
Αισιοδοξία και όχι ματαιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου