Σελίδες

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Σκόρπιες σκέψεις σε ένα θολό τοπίο ...

Τοπίο
Έχοντας ως μοναδικό μέσο ενημέρωσης το διαδίκτυο, αναρωτιέμαι εάν τα ΜΜΕ παρουσιάζουν το μέγεθος των διαδηλώσεων και την κρισιμότητα της κατάστασης.
Εδώ και 1 χρόνο τα ΜΜΕ τα καταφέρνουν περίφημα προσφέροντας στο λαό talent shows και
χαπάκια μιζέριας και κατάθλιψης.
Ο μέσος πολίτης καταποντίζεται με τα "χαρούμενα" γεγονότα καθημερινά και αναζητά το μαγικό χάπι διεξόδου παρακολουθώντας χορούς και μαγειρικές συνταγές.
Ο καθένας μας σκέφτεται ως εξής "Δεν θέλω άλλο σκοτωμούς, ληστείες, αυτοκτονίες, spreads, χρεωκοπίες, σκάνδαλα. Θέλω να με αφήσεις στο καβούκι μου και να μην με ενοχλείς. Δεν θα κάνω εγώ καλύτερο τον "κακό" κόσμο. Γιατί να θυσιαστώ εγώ για τα λαμόγια και όχι αυτοί που τα φάγαν ?"
Αυτό είναι το πρόβλημά μας, σκεφτόμαστε εγωϊστικά, όχι συλλογικά.

Δανειακή σύμβαση
Πόσοι Έλληνες πολίτες και βουλευτές έχουν διαβάσει έστω και μια σελίδα από την δανειακή σύμβαση που υπέγραψε ο πρωθυπουργός και η αυλή του ?
Γιατί όλοι μιλάνε για το μνημόνιο και όχι για την δανειακή σύμβαση ?
Τι είναι η "θολή" δανειακή σύμβαση και γιατί οι φήμες λένε ότι είναι αντισυνταγματική ?
Όταν ένα φυσικό πρόσωπο δανείζεται από την τράπεζα, υποθηκεύει ένα οικόπεδο ή οτιδήποτε αξίας ως εγγύηση προς την τράπεζα.
Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής του δανείου, η τράπεζα κατάσχει το οικόπεδο ή οτιδήποτε άλλο έχει υποθηκευτεί.
Στην περίπτωση των κρατών τα πράγματα διαφέρουν, δηλαδή όταν ένα κράτος δανείζεται οι εγγυήσεις δεν μπορεί να είναι εδαφικές.
Έτσι σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής, οι δανειστές σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα έναντι στην εδαφική κυριαρχία του κράτους.
Ο ΓΑΠ και η αυλή του υπέγραψε την δανειακή σύμβαση όπου το ίδιο κράτος αφαιρεί την κατοχυρωμένη του ασυλία έναντι των δανειστών και στην ουσία αφαιρεί την εθνική κυριαρχία του κράτους.
Με μια στοιχειώδης ανάγνωση των πρώτων άρθρων του Συντάγματος απλά επαληθεύουμε ότι η δανειακή σύμβαση είναι αντι-συνταγματική και ότι αυτοί που την υπέγραψαν μπορούν να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία.
Μερικοί ίσως θυμούνται ότι μελός των δοσιλογικών κυβερνήσεων επικαλέστηκε ως υπερασπιστικό επιχείρημα (στη δίκη για εσχάτη προδοσία) ότι δεν υπέγραψε ανάλογη δανειακή σύμβαση, γεγονός που εκτιμήθηκε από το δικαστήριο.
Δεν είναι παράλογο ότι ο δικηγορικός σύλλογος έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της κυβέρνησης για την αντι-συνταγματικότητα της δανειακής σύμβασης.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί, ότι η δανειακή σύμβαση ακόμα και εάν όλοι οι βουλευτές την ψήφιζαν είτε εάν επικυρωνόταν ακόμα και με δημοψήφισμα, δεν θα την καθιστούσαν συνταγματική.

Πολιτικό σύστημα
Γιατί κανένα ΜΜΕ δεν ασχολείται με τον κύριο Παπακωνσταντίνου ?
Μήπως έχει το αλάθητο του Πάπα και δεν το γνωρίζουμε ?
Πως ήρθε ο ουρανοκατέβατος αυτός κύριος που δεν χρειάζεται την υπογραφή του πρωθυπουργού ή του προέδρου της δημοκρατίας για να περάσει νομοσχέδια και τροποποιήσεις ?
Που εργαζόταν ο κύριος αυτός πριν πολιτευτεί ?
Πόσα χρήματα πήρατε για τις ανακοινώσεις (σήματα στους κερδοσκόπους) που κάνατε τον τελευταίο χρόνο ?

Ο "χαζούλης" αλλά συμπαθητικός (κατά τα ΜΜΕ) πρωθυπουργός, μας έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν πριν τις εκλογές και τώρα παρουσιάζεται ο κύριος Στρος Καν που τον διαψεύδει κατηγορηματικά (για τους δικούς του λόγους), αναφέροντας ότι εργαζόντουσαν υπογείως για τον σκοπό αυτό από την αρχή της πρωθυπουργικής του θητείας.
Γνωρίζουμε τόσα χρόνια ότι οι πολιτικοί μας λένε ψέματα, αλλά ποτέ δεν έχει αποδεχτεί ότι έλεγαν ψέματα.
Έαν είχε έστω ένα ελληνικό στοιχείο, το φιλότιμο, ο κύριος πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί και δεν θα ξευτιλιζόταν τόσο.
Κύριε πρωθυπουργέ, όταν σας ρωτήσανε σε συνέντευξη τύπου εάν υπάρχουν πετρέλαια στην Ελλάδα, γιατί απαντήσατε ότι από όσα γνωρίζουμε δεν έχει βρεί τίποτα.
Και άλλο ψέμα ?
Γιατί δεν αποκαλύπτεται την μυστική διπλωματία με την Τουρκία ?
Γιατί δεν οριοθετείται την ΑΟΖ της Ελλάδας με την Ιταλία, Αλβανία και Κύπρο ?
Περιμένεται τις αμερικάνικες εταιρίες να καθορίσουν τι θα γίνει, όπως τα κατάφεραν με την μη σύμπραξη του αγωγου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης με την βοήθεια της φιλοαμερικανίδας τότε υπουργού Μπακογιάννη.

Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την "γλάστρα" του πολιτικού τοπίου τον πρόεδρο της δημοκρατίας που υπογράφει τις τροποποιήσεις των νομοσχεδίων σαν αυτόγραφα.

Οι ψευτομεσσίες που θα εμφανιστουν να σώσουν τον τόπο καλό είναι να προσέξουν τα βήματά τους, γιατί ο λαός δεν αστιεύεται πλέον.

Υ.Γ
  1. Αντίθετα με αυτό που υποστηρίζει ο κύριος Μητσοτάκης, ο λαός έχει μνήμη και θα τιμωρήσει την κατάλληλη στιγμή όλους όσους τον έβλαψαν.
  2. Ευχαριστούμε την δημοκρατία του Internet, όπου την στιγμή που ο 30χρονος διαδηλωτής χαροπαλεύει κλείνει το Indymedia φοβούμενοι για Δεκεμβριανά ΙΙ.
  3. Ευχαριστούμε τους δημοσιογράφους που απεργούν αυτές τις κρίσιμες ώρες.
  4. Για πόσο καιρό ακόμα θα καταπνίγουν την οργή του λαού ?
  5. Για πόσο καιρό θα μας ταϊζουν με κουτόχορτο ?
  6. Χρειάζεται και άλλος νεκρός (ελπίζω όχι) για να ξυπνήσουμε από τον λίθαργο ?
  7. Πάρτε την τύχη του τόπου στα χέρια σας ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου