Σελίδες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ώρα για κρίσιμες αποφάσεις

Χθες το βράδυ διάβασα για πρώτη φορά τη λέξη ''σαφάρι'' στο PAOK24.com  (περίμενα όχι να ακούσω οπωσδήποτε τη συγκεκριμένη αλλά οποιαδήποτε παρόμοια λέξη) κάτι το οποίο παραπέμπει σε  προγραμματισμό για την νέα χρόνια. Πραγματικά ήταν το πιο
ευχάριστο νέο που άκουσα για την ομάδα τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Αρχές Απριλίου και αρχίζει το ''σαφάρι'' λοιπόν. Πολύ καλό timing θεωρώ. Έχουμε κάποιο πλάνο και αυτό είναι ενθαρυντικό ενόψει της νέας σεζόν. 

Το δεύτερο κομμάτι και τελικά το ποιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα αυτού του προγραμματισμού. Μια κίνηση που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει παρόλο που μπορεί να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αν πραγματοποιηθεί είναι η πώληση του Βιερίνια. Και βέβαια υπάρχει σκεπτικό πίσω από αυτό. Δεν θέλω απλά να καταθέσω μια διαφορετική άποψη και να το παίξω ιστορία. Ξέρουμε όλοι ότι χρήματα δεν υπάρχουν και οποιαδήποτε κίνηση που θα γίνει το καλοκαίρι προς ενίσχυση θα συνδέεται άρρηκτα με μια αντίστοιχη κίνηση αποδυνάμωσης της ομάδας. Το θέμα λοιπόν είναι προς τα που θα γύρει η ζυγαριά. Για αυτό πρέπει να γίνουν σωστές κινήσεις και ας έχουν κάποιο κόστος.

Αν ο Βιερίνια μείνει στην ομάδα αυτό που θα γίνει είναι το εξής. Το μπάτζετ για αγορά παικτών θα είναι πολύ χαμηλό. Και ίσως ακόμα πιο χαμηλό αν πάρουμε προπονητή ακριβό. Θα πάρουμε λοιπόν 2-3 παίκτες μάλλον αμφιβόλου ποιότητας (ότι πληρώνεις συνήθως παίρνεις) και από εκεί και πέρα αν στην ομάδα μείνουν Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο δεν ξέρω κατά πόσο βγάλουν Χριστούγεννα από πλευράς δυνάμεων. Και σίγουρα δεν θα πρέπει να στηριχτούμε σε αυτούς. Φαίνεται καθαρά ότι φέτος υπερέβαλαν εαυτών. Στον Ίβιτς πρέπει λογικά να έχει έρθει σπίτι του επίσημη πρόσκληση από  την Παρτιζάν για τον αγώνα παλαιμάχων την Μ.Παρασκευή. Το βασικότερο είναι ότι αυτοί οι 2-3 που θα έρθουν με τόσο χαμηλό μπάτζετ δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κλάση ούτε Γκαρσία ούτε Ιβιτς αλλά ούτε Λίνο. Εκτός βέβαια και πιάσουμε 5+1 στο τζόκερ και βγουν όλοι τους. Αλλά θα στηριχτείς σε αυτό? Παράλληλα δεν ξέρω πόση όρεξη θα έχει ο Βιερίνια να παίξει αυτό που πραγματικά ξέρει βλέποντας τους συμπαίκτες του να μην είναι αντάξιοι της κλάσης του. Και βέβαια να μην μπορούν να τον υποστηρίξουν στο γήπεδο. Αυτό θεωρώ πως το έχουμε δει και λίγο φέτος.

Αν φύγει με το κατάλληλο αντίτιμο βέβαια (θεωρώ 4 εκατομμύρια να πάρουμε ΜΗ συμπεριλαμβάνοντας το ποσοστό της Πόρτο που είναι κάπου στο 30%) θα φέρουμε παίκτες ποιοτικούς με σίγουρα πολύ μικρότερο ρίσκο να μην παίξουν. Και χρειαζόμαστε πολύ καλούς παίκτες και όχι απλά εργαλεία γιατί αυτοί που θα έρθουν θα κληθούν να αντικαταστήσουν Γκαρσία και Ιβιτς που γεμίζουν όλο το γήπεδο όταν παίζουν. Γιατί ο Τσουκαλάς σαν αντι-Βιτόλο δεν πήγε άσχημα όταν όμως δεν έπαιζε Γκαρσία και Ιβιτς απλά δεν έπαιζαν χωρίς να υπάρχει αντι-. Οι καλοί παίκτες με δεδομένη αξία θέλουν και το κατάλληλο αντίτιμο. Τι να κάνουμε. Ότι πληρώνεις παίρνεις.. Και εμείς χρειαζόμαστε τέτοιους παίκτες. Και όχι μόνο έναν..

Μη ξεχνάμε ότι η σημερινή ομάδα είναι αποτέλεσμα της πώλησης των Χριστοδουλόπουλου και Μελίσση. Τότε οι περισσότεροι διαφωνούσαν για την πώλησης τους. Τώρα όμως, ας μην κοροιδευόμαστε, τους έχουμε ξεχάσει και τους ευχαριστούμε για τα ευρώ που μας έφεραν.

Τέλος, χαίρομαι ιδιαίτερα που διαβάζω ότι ο Ζαγοράκης ψάχνει προπονητάρα. Πάμε ρε Ζαγόρ. Δεν έχω τίποτα με το Χάβο (και το έχω ξαναγράψει), ο ΠΑΟΚ όμως για να πρωταγωνιστήσει θέλει προπονητή έτοιμο - με βιογραφικό και με δείγματα δουλειάς. ΠΑΟΚ είσαι και θέλεις προπονητάρα! 

2 σχόλια:

  1. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΒΙΕΡΙΝΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 12 ΕΚ ΕΥΡΩ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 4-5 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΕΠΙΠΕΔΟ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΘΕΛΩ ΑΓΓΕΛΟ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΕΔΩ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΦΟΥΤΣΙΝΙ,ΧΑΓΚΑΝ ΚΑΙ ΧΑΣΙΩΤΗ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΡΟΣΤΕΡ ΑΠΟ ΤΟΤΕ?? Vaggelis Seleo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αδερφέ μακάρι η τιμή του να φτάσει τόσο ψηλά αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για αυτό. Πρέπει βέβαια να γίνουν πολύ προσεκτικές κινήσεις το καλοκαίρι ανεξαρτήτως χρημάτων.Είμαστε σε κομβικό σημείο. αντε με τη νίκη αύριο με τη γριά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή