Σελίδες

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Όχι στη μιζέρια

Ο ΠΑΟΚ σήμερα ηττήθηκε από την Καβάλα, μιας και στο πρώτο ημιχρόνιο οι παίκτες της ομάδας μας δεν κατάφεραν και πάλι να βάλουν το τόπι στο πλεκτό και στο δεύτερο η ομάδα δεν βγήκε ποτέ από τα αποδυτήρια. Κάνω μεγάλη προσπάθεια να μην συνδέσω αυτό το αποτέλεσμα με την αποχή και νομίζω πως τα καταφέρνω! Ίσως οι λόγοι πρέπει να αναζητηθούν στους παράγοντες "βάθος ρόστερ" και κούρασης.
Η ομάδα μετά από μια επική εμφάνιση στη Μόσχα, έκανε από τα χειρότερα παιχνίδια της εν ελλάδι. Για την ακρίβεια το χειρότερο δεύτερο ημίχρονο, εκ του αποτελέσματος...

Μια μεγάλη κουβέντα που κάποτε πρέπει να γίνει,όσο και αν κουράζει, είναι αυτή του προβλήματος που έχει η ομάδα με το να σκοράρει. Για το Μήτσο έχει γίνει τόσος ντόρος. Εγώ, σαν Νίκος θα τον κριτικάρω σαν επιθετικό που παίζει στην ομάδα μου. Στεγνά. Η λογική ότι έχασε πέντε τετ α τετ, αλλά έβαλε το τάδε και το δείνα, δεν μου κάνει... Είναι σα να σου λέει το αφεντικό: -"Σήμερα δεν είχαμε κόσμο, πάρε λιγότερα"..

-"Δηλαδή, μεθαύριο που θα καούμε στη δουλειά, θα πληρώσεις παραπάνω. Σωστά;"
Στο τέλος σε πληρώνει κανονικά και το βουλώνει...
Θέλω να καταλήξω στο ότι δεν ανέχομαι να βλέπω τον επιθετικό της ομάδας μου(ας είναι και ο φαν μπάστεν), να μην στοπάρει τη γαμώμπαλα και να μην την καρφώνει στο πλεκτό εν ψυχρό. Δεν θέλω ντε και καλά να κολλήσω με τον Σάλπι. Και για τον Μούσλι τα ίδια θα πώ..
Να κλείσω την παράγραφο ομολογώντας τον έντονο προβλημάτισμό μου, αλλά και την ελπίδα και ευχή να μου το βουλώσουν, αρχής γενομένης την Τετάρτη..

Ένα άλλο θέμα που θέλω να θίξω, είναι αυτό περι μιζέριας...Έχουμε τη φιλοσοφία πως έστω και με την μικρή επιρροή που έχουμε ως μπλόγκ, επιχειρούμε την προστασία της ομάδας. Στην ουσία, να μην αναπαράγουμε τη μιζέρια ενός μικρού κομματιού της πλατιάς μάζας των φίλων του ΠΑΟΚ. Πρόσφατα "φιλοξενήθηκε" στο μπλόγκ ένα κείμενο το οποίο προφανώς αντιπροσωπεύει τον ίδιο τον συγγραφέα του. Όσο για την υπογραφή(admin team) που παραπέμπει σε μια άποψη που εκφράζει το σύνολο των διαχειριστών αυτού του ιστιότοπου,φυσικά και ήταν τεχνικοί οι λόγοι που παρουσιάστηκε ως τέτοια. Γι' αυτό άλλωστε και ήταν υπογεγραμμένο. Από εκεί και πέρα, το κείμενο προσωπικά με βρίσκει τελείως απέναντι σαν άποψη, σε σημείο που θα το χαρακτήριζα εριστικό. Το γιατί "ανέβηκε", έχει να κάνει με την άποψή μας περί "ελεύθερης έκφρασης".

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από ανθρώπους, φίλους και οπαδούς με σαφώς κριτική σκέψη, όχι πρόβατα, αλλά σίγουρα όχι με διασπαστικά χαρακτηριστικά.
Οι εποχές των γουμενοβουλινών έχουν περάσει για τα καλά και οι νοσταλγοί της καλά θα κάνουν να πάρουν μια ξεκάθαρη στάση απέναντι στο σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου