Σελίδες

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Να στηθείς να σε καμαρώσω

Εγώ πάντως τον Vitolo τον παραδέχομαι. Ο άνθρωπος έδειξε να καταλαβαίνει τι σημαίνει ελληνική πραγματικότητα και που βρίσκεται το συμφέρον του. Γιʼαυτο και έκανε το «βήμα παραπάνω στην καριέρα του».
Μήπως όμως πρέπει να σκεφτούμε τι αποτελεί το «βήμα παραπάνω» στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή σήμερα; Η ρομαντική άποψη λέει ότι η καριέρα του θα προχωρήσει όταν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός αξιόλογου συλλόγου. Όταν αυτός ο σύλλογος τον αμειβει καλά (συνήθως και όταν δεν τον αμείβει καλά τα χρήματα είναι πολλαπλάσια απο αυτά που θα εισπράξει ένας νέος επιστήμονας, αν είναι τόσο τυχερός ώστε να βρει δουλειά), του δίνει ευκαιρίες να δείξει το ταλέντο του και να διεκδικήσει τίτλους στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται.
Τι απʼολα αυτά λοιπόν δεν του πρόσφερε ο ΠΑΟΚ; Ήταν βασικός, έπαιρνε καλά χρήματα και θα μπορούσε να διεκδικήσει και παραπάνω και αν, όπως αποδείχθηκε, δεν είχαμε στοχοποιηθεί απο την παράγκα, θα είχε πάρει και το πρωτάθλημα.
Αφού λοιπόν τα είχε όλα γιατί έφυγε να πάει σε έναν σύλλογο που απο 10,000,000 Έλληνες δεν υπάρχει ούτε ένας που να μπορεί η να θέλει να τον αγοράσει τόσα χρόνια.
Είμαι πεπεισμένος μετά και τα τελευταία γεγονότα ότι η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών που χειροκροτάμε η βρίζουμε κάθε Κυριακή δεν ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο για την νίκη ή την ήττα. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε στο ελάχιστο αν θα πάρουν πρωτάθλημα, κύπελλο, τους βρίσουν την μάνα ή το σπίτι. Αυτό που τελικά τους ενδιαφέρει είναι να στηθούν εκεί που τους έχει πει ο κάθε Μπεοψωμιάδης και στο τέλος της εβδομάδας να εισπράξουν το πιο σίγουρο στοίχημα. Αυτό που πόνταραν στον εαυτό τους.
Vitolo αγόρι μου, άντε στο καλό και να μας γράφεις. Εκεί στο βάζελο θα έχεις όσες ευκαιρίες γουστάρεις να στήσεις κόρνερ, σεντρες ακόμα και τι βρακί θα φοράς. Μόνο αν θέλεις μην βγαίνεις και λες ηλιθιότητες. Σε χειροκροτούσαμε γιατί φόραγες τον δικέφαλο όχι για κανένα άλλο λόγο..
Παναγιώτης Κανελλόπουλος

2 σχόλια: